петък, 3 юли 2015 г.

Как да изберем обувки за детето - тинейджър




     Родителите често имат проблем, когато се налага да изберат обувки за детето тийнейджър: младото отроче категорично отказва да носи детски "бебешки" модели, а възрастните от своя страна са против високите токчета и платформи. В такъв случай е необходимо съвместно обсъждане на плюсовете и минусите при избора на даден модел, да се намерят допирните точки. Не са за пренебрегване и съветите на професионалистите. Напътствията  от страна на трето лице винаги дават добри резултати.  Що се отнася до избора на материя , оптималния вариант е този от естествена кожа - те осигуряват максимална защита на крачето от външни фактори. Важно е да се избере чифт, който отговаря на размера това осигурява правилен растеж, както и предотвратява евентуална деформация. Обувки закупени с "аванс" може да причинят сериозни и труднопоправими дефекти. 
     Добре е да убедите детето, че високите токчета са опасни и неудобни и не отиват добре на образа на тепърва формираща се девойка. В допълнение, трябва да се вземат предвид и специфичните характеристики на крака, например, обувки с ниска платформа не стоят добре на всеки.
    Плоскостъпието или така наречения дюстабан са  често срещано явление, ако едно момиче има  такъв проблем се препоръчва да се купуват обувки с връзки, тези модели фиксират крачето и  гарантират правилното положение на тялото.
      
Постигнали вече консенсус по отношение на дизайна и материалите, можете спокойно да  пристъпите към избора на модели. Дайте на детето си възможност да вземе окончателното решение, всички хора имат различни вкусове, не е необходимо налагате вашето мнение на новоформиращото се "човече".






Няма коментари:

Публикуване на коментар